Čehijas Republikas vēstniecības pārstāvju vizīte

28.aprīlī Bauskas Valsts ģimnāzijā vizītē ierodās Čehijas Republikas vēstniecības pārstāvji: Marta Huškova, ČR vēstnieces vietniece, vēstniecības 1.sekretāre, un Nadežda Kopoloveca, vēstniecības asistente, LU čehu valodas docente;

*vizītes mērķis: prezentēt Čehijas Republiku Eiropas savienības kontekstā, iedvesmojot un motivējot jauniešus, diskutēt par ES aktuālām tēmām un ļaut saredzēt savas iespējas kā ES pilsoņiem, kas palīdzēs gan personiskajā izaugsmē, gan veidojot karjeru.

Ar vēstniecības pārstāvjiem tikās 11. un 12.klašu audzēkņi.

 

Ceturtdien, 28.aprīlī, Bauskas Valsts ģimnāziju ar savu klātbūtni pagodināja Čehijas vēstnieka vietniece Marta Huškova, kas ar savu personību un zināšanām spēja atraisīt skolniekus atvērtai diskusijai. Sākotnēji uzzinājām informāciju par Čehijas ģeogrāfiskajiem, politiskajiem, kultūras aspektiem. Mūsu skolas skolēni – Artūrs Anužs, Gustavs Pļevoks un citi, kā arī zinošā skolotāja Sarmīte Ābelniece saņēma jaukas balvas, atbildot uz pārstāves uzdotajiem jautājumiem. Tikšanās laikā sapratām, ka ne tikai Prāga ir apskates vērta, bet arī Karlovi Vari, kur iespējams apmeklēt filmu festivālu, satiekot slavenības un izbaudot sarkanā paklāja auru. M. Huškova ir brīnišķīga sieviete, kas bija atvērta sarunai ar mūsu skolas skolēniem – Eniju Dzeni, Elīzu Ripu, Nikolasu Jansonu un Keitu Artu Kūmiņu, kuri interesējās par izglītības un ceļošanas iespējām, politiskajām attiecībām starp Latviju un Čehiju. Pasākums bija izdevies, kā arī katram skolēnam bija iespēja saņemt bukletu, iepazīstot Čehijas pērles.

Keita Arta Kūmiņa 12.B klase