JSPA iniciatīvas projekta “Kontakts” apmācības

No š.g. 5.-7. maijam trīs skolēnu pašpārvaldes dalībnieces (Karīna Kondore, Keita Kondore un Žanete Munda), kā arī vecāku padomes pārstāve Ilze Munda devās uz JSPA iniciatīvas projekta “Kontakts” apmācībām Cinevillā. Iespaidīgajā kinopilsētiņā mitinājās mazā, bet ļoti mājīgā hotelītī, taču tur pavadīja vismazāko daļu no laika. Visas trīs dienas piesātināja dažādās aktivitātes un, protams, arī nopietnā gatavošanās projekta iesniegšanai.
Apmācību mērķis bija ievirzīt jauniešus līdzdarboties, apzināties dažādas problēmas skolas vidē un meklēt tām risinājumus. Projektā ir iespēja piesaistīt finansējumu skolēnu pašpārvalžu stiprināšanai un saliedēšanai, mazinot Covid-19 radītās sekas, lai radītu skolā drošu un mājīgu vidi skolēniem.

Pasākuma laikā, topot projektam, radušās daudz mērķtiecīgas idejas, kuras ir iespējams realizēt nākamajā mācību gadā. Savas skolas pārstāvēja un ar savu pieredzi dalījās arī skolēni no Jelgavas, Aizkraukles, Jēkabpils un Liepājas. Pārstāvjiem tika sniegta iespēja ne tikai pilnveidot sevi kā skolēnu pašpārvaldes dalībniekus, bet arī papildināt savas zināšanas par Cinevillas teritorijā uzņemtajām filmām, eksponātiem un to vēsturi.