Nodibinājums “ViedDoma” veido Bauskas novada skolu medijpratības treneru tīklu

            

Sabiedriskā labuma organizācija “ViedDoma”, kas strādā ar mērķi veidot audiovizuālu saturu un attīstīt medijpratību jauniešiem, veido Bauskas novada skolu medijpratības treneru tīklu.

Plānots, ka medijpratības treneri varētu būt viens vai divi pārstāvji no katras Bauskas novada pamatskolas vai vidusskolas. Nodibinājums “ViedDoma” jau ir uzrunājis sadarbības skolas, jau atsaukusies Bauskas Valsts ģimnāzija, Bauskas 2. vidusskola, Pilsrundāles vidusskola, Uzvaras pamatskola, kā arī Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Saulaines teritoriālā struktūrvienība. Nodibinājums “ViedDoma” aicina atsaukties arī pārējās Bauskas novada skolas.

Jaunie medijpratības treneri, jaunieši, 3. un 4. novembrī sadarbībā ar organizāciju “IREX” piedalījās Baltijas jauniešu medijpratības treneru mācībās, kā arī par to saņēma sertifikātu. Nodibinājums “ViedDoma” sadarbībā ar Bauskas Valsts ģimnāziju un organizāciju “IREX” aicina uz jauno medijpratības treneru semināru Bauskas Valsts ģimnāzijā 23. novembrī no plkst. 10.00 līdz plkst. 12.00. Jaunos medijpratības trenerus sagatavos Kaspars Rūklis un Sabīne Bērziņa. Aicinām jauniešus pieteikties katrā Bauskas novada izglītības iestādē!

Viens no nodibinājuma darbības mērķiem ir sabiedrības izglītošana, tādā veidā attīstot

demokrātisko vidi Latvijā. «ViedDomas» mērķis ir arī rosināt diskusijas, cienot vārda brīvību un viedokļu dažādību, kā arī radīt informatīvu un izglītojošu saturu. “ViedDoma” radījusi vairākus informatīvus un izklaidējošus raidījumus, ar kuriem ir iespējams iepazīties platformā “YouTube”.

 

Informāciju sagatavoja:
nodibinājuma “ViedDoma” valdes priekšsēdētājs Kaspars Kalējs
Vairāk informācijas:
Nodibinājuma “ViedDoma” valdes priekšsēdētājs Kaspars Kalējs
(+371) 28897461
kasparskalejs123@gmail.com