“Jaunie eiropieši” iegūst 1.vietu konkursā “Latvijai 104”


Sveicam mūsu skolas pulciņa

“Jaunie eiropieši” dalībniekus

           Karīnu Kondori

           Arti Adamaiti

Danielu Jemeļjanovu

Reini Bērziņu (9.b)

 Kaparu Dūmiņu (7.c)

un skolotāju Sarmīti Ābelnieci

par iegūto 1.vietu Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas rīkotajā konkursā “Latvijai 104”!

 

K.Kondore par šo notikumu raksta: “Š.g. 9.novembrī politikas pulciņa “Jaunie eiropieši” dalībnieki Karīna Kondore, Artis Adamaitis, Daniels Jemeļjanovs, Reinis Bērziņš 9.b, Kapars Dūmiņš 7.c kopā ar skolotāju Sarmīti Ābelnieci piedalījās Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas rīkotā konkursa “Latvijai 104” 2.kārtā.

Mūsu skola šajā konkursā tiek pārstāvēta jau 10.gadu. Konkursa 1. kārta notiek attālināti. Šoreiz tajā tika iekļauti jautājumi par Latvijā atpazīstamām personām, vēsturiski svarīgiem notikumiem un kultūru. Uz 2. kārtu tika izvirzītas 8 komandas, kas 1. kārtā bija viskompetentākās, tajā skaitā arī mūsu skolas komanda.

Lai iegūtu papildu punktus rezultātam, bija jāsagatavo mājasdarbs videoformātā, kurā redzamas 2 Latvijā atpazīstamas personas – toreiz un tagad. Pārstāvētas bija arī Grobiņas, Ventspils, Pāvilostas, Durbes, Kalvenes un Padures skola.

2.kārtā komanda krāja punktus, veicot dažādus uzdevumus par senvārdiem, dabas objektiem, personībām, mūziku un daudz ko citu. Pasākuma noslēgumā tika paziņoti 1.kārtas uzvarētāji – 1. Bauskas Valsts ģimnāzija, 2. Pāvilostas pamatskola, 3.Ventspils 6. vidusskola.”