Pašpārvalde viesojas Alūksnē

  1. un 21.februārī Bauskas Valsts ģimnāzijas pašpārvaldes 29 aktīvākie jaunieši kopā ar diviem pedagogiem  devās ciemos pie Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas Ministru kabineta pārstāvjiem.

Pirmā diena iesākās ar garu ceļu līdz Alūksnei, kur pašpārvaldes dalībniekus sagaidīja Ministru kabineta prezidents Kristers Mednis un E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas direktores vietniece Inguna Vilemsone.

Pēc pusdienām bija laiks iepazīt Alūksnē esošos dabas un kultūrvēsturiskos objektus, par kuriem stāstīja I.Vilemsone un MK gidi. Ekskursijas laikā varēja redzēt Glika ozolus, kuri ir kļuvuši par Alūksnes simboliem. Bauskas jauniešiem vislabāk atmiņā palika Tempļa kalns ar apsnigušajiem tiltiem, kas veda pāri Alūksnes ezeram. Jauniešiem bija iespēja uzdot jautājumus par kādu ēku, kas ir celta pēc Alūksnes senās arhitektūras principiem. Saņemot atbildi uz jautājumiem, jaunieši uzzināja, ka ēka tiks atvērta Lieldienās kā Informācijas centrs. Ekskursijas laikā varēja iepazīties  ar Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas grāmatu, kura izdota par godu skolas 110.gadadienai.

Alūksnes Bērnu un jauniešu centrā jaunatnes lietu speciālista Nikolaja Rakova vadībā tika pārbaudītas Bauskas jauniešu centra saliedētības prasmes caur dažādām spēlēm.

Pēc iekārtošanās internāta istabiņās norisinājās gatavošanās basketbola spēlei, kurā sīvi cīnījās E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas pārstāvji ar Bauskas jauniešiem. Skatītājos bija jūtama spriedze, kad rezultāts bija vienlīdzīgs. Spēle beidzās ar rezultātu 91 pret 80, uzvarot Alūksnes komandai.

Pēc tam skolas zālē  notika pasākums, kurā skolu pašpārvalžu vadītāji Artis Brazauckis un Kristaps Mednis  prezentēja savas skolas.  Atmosfēru pozitīvu vērsa abu skolu sagatavotie priekšnesumi un erudīcijas konkurss “Prāta spēles”.  Baušķenieki jauniegūtajiem draugiem dāvāja SIA “Bauskas alus” produkciju “Bauskas kvass”  un “Veselības dzēriens”,  Ievas Ozolas glīti iesaiņotos “Sviesta karamele” gardumus. Pirmā diena noslēdzās ar deju vakaru.

Bauskas jaunieši vēlas personīgi pateikt lielu paldies Ievai Ozolai un SIA “Bauskas alus” par atsaucību un sadarbību!

 

Otrajā dienā pēc brokastīm bija iespēja piedalīties E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas mācību stundās, iegūstot jaunu pieredzi un zināšanas. Jaunieši apmeklēja tādas stundas kā ķīmiju, fiziku, dizainu un tehnoloģijas, matemātiku, teātra mākslu un piedalījās demokrātijas spēlē un angļu valodas konferencē. Stundu dalībnieki atzīst, ka skolai ir iespaidīgs interjers, draudzīgs kolektīvs un pozitīva atmosfēra.

 

 

 

Saņemot apliecinājumu par  dalīšanos pieredzē pilsoniskās līdzdalības un sadarbības prasmju attīstīšanu mācību procesa un skolēnu pašpārvaldes darba organizēšanā, alūksnieši Bauskas Valsts ģimnāzijas pašpārvaldes dalībniekiem novēlēja laimīgu mājupceļu, kuru nodrošināja Bauskas novada pašvaldības autobuss!

Vendija Volosovska

 

Vairāk foto apskati GALERIJĀ