Paraugdebate Bauskas Valsts ģimnāzijā

Kā daļa no Debašu Līderu Skolas projekta Bauskas Valsts ģimnāzijā šī gada 11. februārī norisināsies paraugdebate Zoom platformā, kurā kopā ar savu debašu mentoru komandu šīs skolas skolēni demonstrēs savas prasmes un darīs plašākai jauniešu auditorijai zināmu, ko nozīmē debatēt pasaules skolu debašu formātā. Pirms debates Latvijas Debašu asociācijas “Quo Tu domā” pārstāvji Kristofers, Katrīna un Elīna nedaudz vairāk pastāstīs par DLS projektu un arī dalīsies ar savu pieredzi.

Debates temats: “Cilvēkiem būtu jāizvēlas tā profesija, kura viņiem patiešām patīk, nevis tā, kura ir ienesīgāka.”

Konteksts: Lai debatētu par šo tēmu, jāiedomājas, ka runājam par kādu hipotētisku personu, kura ir talantīga, kurai ir ap 20 gadu un kurai tūlīt jāizvēlas sava turpmākā karjera. Šajai personai ir izvēle starp darbu, kurā būs daudz jāstrādā, bet varēs labi nopelnīt (piemēram, investīciju baņķieris, advokāts u.tml.), un starp darbu, kura atalgojums ir mazāks, bet kurš ir daudz saistošāks un patīkamāks (piemēram, pavārs, skolotājs, maza uzņēmuma īpašnieks, mūziķis u.tml.).

Laiks: 11. februāris, plkst. 15:00-16:15

Vieta: Zoom platforma

(saite uz sesiju: https://us02web.zoom.us/j/84432486731?pwd=T204bTYwV1MrZE5QeERIQno0K3FnQT09)

Debate norisināsies latviešu valodā.
Pēc debates visiem klātesošajiem būs iespēja uzdot jautājumus par debašu formātu, kā arī kopīgi apspriest paraugdebates tematu un tās iznākumu.

Par projektu “Debašu Līderu Skola”
Kopš 2016. gada Latvijas Debašu asociācija “QUO Tu domā?” aicina jauniešus un skolotājus piedalīties projektā “Debašu Līderu skola”. Katru gadu projektam tiek izvēlētas 20 skolas no dažādām Latvijas pilsētās un reģioniem. Projekta laikā jaunieši un skolotāji no visas Latvijas apgūst tādas debašu prasmes kā argumentāciju, publisko runu, kritisko un loģisko domāšanu, mediju pratību, ievadu ekonomikā un politikā, kā arī daudz ko citu.


Latvijas debašu asociācija “Quo Tu domā”
https://www.quotudoma.lv/