Latvijas skolu Ziemas festivāls 2021

Lepojamies par mūsu skolēnu aktivitāti un sportisko azartu, piedaloties sacensībās

“Latvijas skolu Ziemas festivāls 2021”,

kas šogad  notika virtuāli, skolēniem sacenšoties attālināti, individuāli un droši. Dalībnieku rezultāti tika fiksēti ar pašu viedtālruņiem, izmantojot populārākās bezmaksas sporta lietotnes, un apkopoti vienotā sistēmā, kas izveidota speciāli Ziemas festivālam. Sacensības risinājās no 19. februāra līdz 4. martam, noskaidrojot uzvarētājus gan katrā skolā, gan skolu kopvērtējumā.

BVĢ  šajās sacensībās pārstāvēja 30 skolēni, kopā pieveicot 2292 km

 

Sveicam Bauskas Valsts ģimnāzijas  uzvarētājus:

1 .vieta Daiga Bergmane  11.A klase- 330.03km
2. vieta Rūta Ģeidāne 4.A klase-  271.97 km
3. vieta Elizabete Simsone  1.B klase- 232.8 km
Paldies  visiem skolas audzēkņiem no 1.līdz 12.klasei par dalību!

 

Paldies sporta skolotājiem Andrejam Vasiļjevam, Ingrīdai Slakterei, Armandam Segliņam un Jānim Rācenim par skolēnu iesaistīšanu un motivēšanu sacensībām!

 

Daigas Bergmanes komentāri par savu sniegumu.

“Principā viss tika veikts stadionā, krosos  pirms un pēc treniņa gāju staigāt ~10km. Es tikai gāju un skrēju, bet pirmajās dienās, kad bija normāls ledus uz dīķiem, tad slidoju, bet tur īpaši nekas daudz nenāca klāt km ziņā.

Manuprāt, sniegums bija labs, bet ja gribētu, tad varētu vēl labāk. Pirmajās dienās sakrāju mazāk km, jo īpaši nepievērsu uzmanību un nebija km mērķa, ko gribētu sasniegt. Pēc tam zaudēto bija  grūtāk “atgūt”, dažreiz  treniņos aizmirsu ieslēgt aplikāciju vai arī tā bija nopauzējusies un tika zaudēti km. Pēdējās dienās vairāk sanāca iet, jo gribēju sakrāt 300km, kas beigās sanāca. 

Katru dienu sanāca vidēji ~25km. Citās dienās mazāk, citās vairāk. Parasti 5-8km veicu pirms treniņa (staigāju) un tad treniņā cik sanāca, tik sanāca. Pārējo, lai sanāktu ap 25km dienā, pielāgoju, ejot pēc treniņa pašā vakarā. Centos krāt arī mazās distances, piemēram, ejot no stadiona uz veikalu utml.

Nebija tik grūti iet/skriet, cik atrast tam laiku un brīžiem motivāciju, jo loģiski gribējās pēc iespējas vairāk km, bet tiešsaišu, treniņu un tā dēļ, ka ātri paliek tumšs, nebija daudz brīvā laika un nedaudz nomāca slinkums. To, ko iekavēju, centos vēlāk “atgūt”.
Kopumā viss bija ok un diezgan interesants pasākums.”

 

Foto Elizabete Simsone no 1.B klases