Tikšanās ar Daugavpils 12.vidusskolas jauniešiem

Ceturtdien, 16.septembrī, Bauskas Valsts ģimnāzijā viesojās Daugavpils 12.vidusskolas jaunieši. Pasākuma mērķis bija salīdzināt Bauskas un Daugavpils pašvaldības, kā arī mainīties viedokļiem politiskajā nozarē.

Pasākuma ievadā Daugavpils 12.vidusskolas skolēnu domes prezidents Daniels iepazīstināja mūs ar skolu, skolas vēsturi, kā arī iespējām, ko darīt pēc stundām. Tāpat arī par Bauskas Valsts ģimnāziju pastāstīja 12.klases skolnieces Elīza un Samanta. Pēc oficiālās skolu prezentēšanas daugavpilieši bija sagatavojuši divas spēles, lai iepazītos tuvāk brīvākā gaisotnē.

Savā pieredzē ar jauniešiem dalījās biedrības “Laiks Jauniešiem” vadītājs Gints Jankovskis un Bauskas novada jauniešu lietu speciāliste Liene Rotberga. G.Jankovskis pats bija veicis nelielu izpēti par pašvaldību vēlešanām 2021.gadā. Gan Bauskai, gan Daugavpilij bija dažas lietas kopīgas, bet nekas glaimojošs. Procentuāli ļoti mazs cilvēku skaits piedalījās aizvadītajās pašvaldību vēlēšanās. Šī statistika ir graujoša, tādēļ G. Jankovskis aicināja jauniešus aizdomāties par iesaisti politikā. Iespējas ir  dažādas, piemēram, jauniešu Saeima, kur ir iespēja iejusties deputāta ādā Saeimā.

L.Rotberga iepazīstināja ar pasākumiem, ko ir rīkojusi kopā ar Bauskas novada Jauniešu domi. Viesvadītāju pakļautībā visi jaunieši tika sadalīti grupās, kur daļai vajadzēja salīdzināt abas pašvaldības, bet otrai daļai izveidot plakātu kādam pasākumam. Pēc šīs visas tikšanās jaunieši secināja, ka vēlētos vairāk iesaistīties politikā jau no 16 gadu vecuma, kā arī abos novados ir jāuzlabo  saikne starp deputātiem un jauniešiem.

Paldies politikas pulciņa ”Jaunie eiropieši” vadītājai S.Ābelniecei par  sadarbības veicināšanu starp Bauskas Valsts ģimnāzijas un Daugavpils 12.vidusskolas jauniešiem!

11.A kl.skolniece Sandija Spundiņa