Skolēnu pašpārvaldes saliedēšanās pasākums

No 26. līdz 27. septembrim atpūtas mājā “Dole” norisinājās Bauskas Valsts ģimnāzijas skolēnu pašpārvaldes saliedēšanās pasākums, kurā piedalījās klašu pārstāvji no 7. līdz 12. klasei.

Pirmdien pasākums tika atklāts ar pašpārvaldes amatu sadalīšanu. Pasākuma laikā vislielākā uzmanība tika pievērsta Skolotāju dienai, sākot ar temata izvēli un beidzot ar aktivitāšu plānošanu. Tālāk pasākumā pievienojās mentors Reinis Ziļevs, kurš paskaidroja, kas ir motivācija, izmantojot piemērus no savas un citu dzīves. Pēc vakariņām mentora vadībā tika apspriestas līdera vajadzīgās īpašības un prasmes. Lai saliedētu kolektīvu, pēc sarunām notika spēles, veidojot stipru un saliedētu jauniešu komandu.

Otrdien pasākuma turpinājumu atklāja bijušais skolēnu pašpārvaldes prezidents, kurš iepazīstināja ar viņa laiku skolā un darbību skolas pašpārvaldē. “Lai gan vīrietim šobrīd ir gandrīz 30 gadi, šķita, ka runājam ar jaunieti.” saka pašpārvaldes dalībnieki. Reinim piemīt harizma un talants piesaistīt publiku, spēja iedvesmot. Darbošanās pašpārvaldē Reini veidoja par personību, jo pieredze un pašpārvaldē paveiktais nāk līdzi arī turpmākajā dzīvē. Šobrīd vīrietis ir biznesmenis ar vairāk nekā vienu pārvaldāmu uzņēmumu. Viņam ir teicamas spējas vadīt sarunu, rast risinājumus, iegūt uzticību un pastāvēt par savu viedokli. Pēc sarunām ar Reini Artimoviču pasākuma dalībnieki sāka strādāt pie gada plāna izstrādes, lai pēc labi padarīta darba varētu doties mājās.

Jaunieši no pašpārvaldes savā starpā ir iepazinušies un gatavi jaunajam, pasākumu bagātajam gadam!

 

Projekts īstenots Izglītības un zinātnes ministrijas Jaunatnes politikas valsts programmas 2022.-2024.gadam ietvaros