Septembris BVĢ lasītavā

Visu septembra mēnesi skolas lasītavā norisinājās Dzejas stundas, sadarbībā ar latviešu valodas un literatūras skolotājām Edīti Birkvaldi, Sanitu Anspoku, Ināru Graudiņu un Inesi Karūsu. Skolēni noklausījās bibliotekāres Daces Šķirpo stāstījumu par Bērnu, jauniešu un vecāku žūrijas jaunāko grāmatu kolekciju un tika aicināti iesaistīties žūrijas darbā.

Pēc tam audzēkņi pildīja bibliotekāres sagatavotus radošus uzdevumus – atzīmējot dzejnieces Ineses Zanderes 65 gadu jubileju, audzēkņiem bija jāatrod dažādās autores grāmatās vairāki dzejoļi, meklējot, kurā ir tās dzejas rindas, kas norādītas darba lapā. Uzdevumu pareizi izpildot, uz darba lapas izveidojās skaists raksts, kuru daudzi izvēlējās arī izkrāsot.

Pēc tam skolēniem tika dots uzdevums uzrakstīt dzejoli, kas veltīts skolas 104.dzimšanas dienai. Uzdevuma nosacījums visai neparasts – dzejas rindas veidot tā, lai pirmajā rindā būtu viens vārds, otrajā divi, trešajā trīs utt. No sarakstītajiem dzejoļiem kopā veidojās skaists apsveikums skolai zieda formā.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Audzēkņiem uzdevumi likās ļoti saistoši un interesanti, tos viņi pildīja ar lielu azartu. Dzejas stundas noritēja pozitīvā gaisotnē, katrs dalībnieks par piedalīšanos saņēma saldu balvu.