Mazo lasītāju septembris

Septembrī mazie lasītāji ciemojās skolas bibliotēkā, lai iepazītos ar to un noklausītos bibliotekāres Agneses stāstījumu par šī gada Bērnu un jauniešu žūrijas grāmatu kolekciju. Skolēni ir lieli lasītāji, tādēļ ar prieku iesaistās grāmatu vērtēšanas darbā. Viņi ir apņēmušies līdz nākamā gada februārim izlasīt un novērtēt piecas grāmatas.

Šogad skolā būs daudz žūrijas ekspertu, jo vēlmi iesaistīties LNB lasīšanas veicināšanas projektā ir izteikušas trīs klašu grupas, kurām tiek piešķirts godpilnais nosaukums ,,Žūrijas klase”. Tās ir 1.c klase (audzinātāja Daiga Eimusa), 2.c klase (audzinātāja Ināra Muraško) un 3.c klase (audzinātāja Aiva Skaldere). Apmeklējot bibliotēku, skolēni dāvanā saņēma īpašas grāmatzīmes, kurās atzīmēt izlasīto žūrijas grāmatu un to, kādas emocijas tā izraisījusi. Būt par žūrijas ekspertu ir liels gods, tādēļ arī bērni uzdevumu uztver visnotaļ nopietni.

 

No 4.līdz 12.klasei – grāmatas jau lasa un vērtē 31 skolēns, kā arī trīs skolotāji, nu jau rūdīti eksperti: Iveta Slavīte (viņa arī Lasīšanas vēstnese Zemgales reģionā), Sarmīte Ābelniece un Ināra Graudiņa.

Vēlēsim viņiem veiksmi un grāmatu lasīšanas prieku!

Bibliotekāre Dace Šķirpo