Lekcija “Kā mēs sargājam Latviju”

 

23.novembrī ar lekciju “Kā mēs sargājam Latviju” skolā viesojās Aizsardzības ministrijas pārstāvji Arnis Cimmermanis un Zane Vackare.

7.-9.klašu skolēni tika iepazīstināti ar šī brīža ģeopolitisko situāciju Latvijā un to, kā bruņotie spēki un ikviens pilsonis var aizsargāt Latviju šajā laikā. Skolēni daudz uzzināja par Latvijas aizsardzības spējām, tās dalību NATO, kolektīvo aizsardzību un citiem aizsardzības nozares jautājumiem. Ar skolēniem tika runāts par drošības izaicinājumiem virtuālajā vidē –dezinformācijas riskiem, kiberdrošību un rīcību krīzes situācijās. Tāpat skolēni tika informēti par iespējām iesaistīties valsts aizsardzības dienestā, Jaunsardzē, Zemessardzē, kā arī profesionālajā dienestā.

Skolēniem bija iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus un atbildēt uz lektoru uzdotajiem jautājumiem, savā īpašumā iegūstot ikdienā noderīgas lietas – atstarotājus, piekariņus utml. Lekcijas noslēgumā Aizsardzības ministrijas pārstāvji pasniedza dāvanu skolai – galda spēli “Latvijas Neatkarības karš 1918-1920” ar  pievienotu vēstuli no Latvijas Aizsardzības ministra Andra Sprūda.