8.marts – diena bez viedierīcēm

06

Bauskas Valsts ģimnāzijas Skolēnu pašpārvalde 8.martā izsludina akciju “Ieraudzīt vienam otru”, kurā aicinām ikvienu laika posmā no 8:00 līdz 13:00 nolikt viedierīces dziļi somā, atdot klases audzinātājam vai, ja iespējams, vispār atstāt tās mājās.

Mājās aicinām pārrunāt viedierīču nepieciešamību skolā šajā dienā un kopā ar bērnu izprast dienas vēstījumu.

 

8. martu veidosim kā dienu, kur atsakāmies no viedierīcēm un pievēršamies reālajai saskarsmei ar citiem cilvēkiem. Dienas moto: Saskatām viens otru!

Kas ir šis pasākums?
Pasākums “Saskatām viens otru” ir diena, kurā mēs atsakāmies no viedierīcēm un pievēršamies reālajai saskarsmei ar citiem cilvēkiem. Tā ir iespēja atgūt kontroli pār savu uzmanību un emocionālo līdzsvaru, izmantojot laiku, lai atklātu citas saziņas formas un veidotu ciešākas attiecības.
Ko Tu no šīs dienas iegūsti?
Šī diena piedāvā iespēju atklāt jaunas pieredzes un veidot ciešākas attiecības, pamatojoties uz reālo saskarsmi un atbalstu no apkārtējiem. No šīs dienas tu vari gūt izpratni par to, cik daudz vari iegūt, atbrīvojoties no viedierīču atkarības, un kā mazas pārmaiņas var radīt lielu ietekmi uz tava ikdienas labklājību un savstarpējo saikni.
Kāpēc tas ir vajadzīgs?
Šāds pasākums ir būtisks, jo tas sniedz iespēju apzināties viedierīču negatīvo ietekmi un interneta atkarības sekas, it īpaši antisociālās uzvedības veicināšanā. Pārmērīga viedierīču izmantošana var samazināt personiskās saskarsmes un emocionālo saikni ar citiem, kas varētu kavēt mūsu izaugsmi un savstarpējo sapratni. Ilgstoša ekrāna priekšā pavadītais laiks var izraisīt miega traucējumus un uzmanības trūkumu, kā arī veicināt sociālās prasmes un emocionālo regulēšanas problēmas. Turklāt pastāv risks saskarties ar interneta priekšrocību ļaunprātīgu izmantošanu, piemēram, kibermobings un saturs, kas var būt negatīvs vai pat kaitīgs garīgai veselībai. Šī diena ir iespēja atklāt šo negatīvo ietekmi un apzināties vajadzību pēc līdzsvara starp digitālo un reālo pasauli.