Grāmatu lasīšanas un vērtēšanas prieks

Šodien, 19.martā, skolas lasītavā pulcējās liels skaits bērnu – visi centīgie Lasīšanas veicināšanas programmas ,,Bērnu, jauniešu un vecāku žūrija 2023” dalībnieki.

Martā noslēdzas grāmatu vērtēšanas darbs. Šogad katram ekspertam bija jāizlasa piecas grāmatas, jāaizpilda anketa un jānosaka, kura tad ir pati, pati labākā grāmata, no šī gada kolekcijas.

Lepojamies, ka mums ir tik daudz centīgu lasītāju – šajā gadā grāmatas vērtēja 90 eksperti, tajā skaitā arī skolas pedagogi.

Pasākumā uzzinājām, kurām grāmatām skolēni piešķīra augstās 1., 2. un 3.vietas, skolēni saņēma Pateicības, cienājās ar gardumiem, dalījās ar pārdomām par izlasīto.

Uz Lielajiem lasīšanas svētkiem 23.martā brauks Evita Māra Vāvere (8.a), kura pirmā izlasīja grāmatas, un Vendija Volosovska (11.c).

Savukārt, 25.martā uz pasākumu lasītavā tiks aicinātas 1.c un 2.c klases, kuras varam dēvēt par ,,Žūrijas klasēm”. Tās ir klases, kurās pilnīgi visi skolēni apņēmušies izlasīt piecas grāmatas. Paldies audzinātājām Daigai Eimusai un Inārai Muraško par savu audzēkņu motivēšanu piedalīties šajā programmā.

To, kuras grāmatas saņēma visaugstāko lasītāju novērtējumu, uzzināsim jau pavisam drīz!

Bibliotekāre Dace Šķirpo