Air Baltic Pilotu akadēmija

Jau izsenis cilvēki sapņojuši lidot. Un arī šodien pilota profesija  daudzos  raisa interesi. Iespēju kļūt par komerciālās aviācijas pilotu tepat Latvijā piedāvā  “Air Baltic Pilotu Akadēmija”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ar tās pārstāvjiem vidusskolēni tikās 25.janvāra karjeras pasākumā. Jauniešiem bija iespēja vairāk uzzināt par uzņemšanas noteikumiem un mācību iespējām. Stājoties akadēmijā, liela uzmanība tiek pievērsta matemātikas, fizikas un angļu valodas zināšanām. Svarīga loma  ir arī veselības stāvoklim un attīstītai loģiskajai un kritiskajai domāšanai.  Mācību process ilgst 18-24 mēnešus. Teorētiskās zināšanas tiek apgūtas Rīgā, bet  topošo pilotu praktiskajai sagatavošanai aktīvi tiek izmantoti Ventspils un Liepājas lidlauki. Apmācības notiek starptautiskajā lidsabiedrību valodā – angļu valodā. Studiju maksa gan ir augsta – kopā 79 000 EUR, bet, ja students ir motivēts un grib pilnveidoties, tad kompānija, izsniedzot mācību kredītu, palīdz iegūt zināšanas un pēc tam darba laikā kredītu var dzēst.

Pilota profesija ir profesija ar nākotni, jo Air Baltic uzņēmums strauji attīstās, tāpēc, beidzot akadēmiju, absolventiem te tiek piedāvāts stabils darbs ar labu atalgojumu.